Sett ovnen på 180°C.


Del og kutt alle grønnsaker som anvist til høyre.

Kok potetene møre i vann. Jo mindre biter, jo kjappere koketid.

Legg brosmefiléten i en ildfast form med litt olivenolje, salt og pepper. Bak i ovnen i ca. 15 minutter til fisken flaker seg.

Bland sammen alle ingrediensene til tomatvinaigretten.

Fyll en kjele med ca. 2 cm vann og en klype salt i bunnet. Kok opp vannet, tilsett brokkoli, legg på et lokk og la det dampe i ca. 5 minutter.

Hell av vannet på potetene. Tilsett smør, mos til en puré og spe med melk til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

Legg en god skje tomatvinaigrette på fiskestykkene og server med brokkoli og potetpuré.


Middagstips:
Ønsker du en “lettere” potetmos? Kutt poteten i så små biter du kan. Da vil det meste av stivelsen kokes ut og mindre smør og melk må til for å få den gode luftige konsistensen på stappen.

Tid: 45 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk brosmefilet, delt i porsjonstykker
salt og pepper*


700 g potet, i små terninger 1-2 ss smør*
melk*
salt og pepper*


1 stk Brokkoli, i buketter
salt*

tomatvinaigrette:
250 g tomater, i små terninger
1⁄2 stk rødløk, i små terninger
ekstra jomfru olivenolje*
balsamicoeddik*
salt og pepper*

*Fra kjøkkenskapet

Denne oppskriften er glutenfri