Kutt gulrot, potet og purre som beskrevet ved siden av.

Legg potetene i en stor kjele og fyll på rikelig med kaldt vann. Skru på varmen på platen, og når vannet koker tilsett gulrøttene. Når potetene er ferdig tilsetter du purren. Sil av vannet og tilsett gjerne en klatt smør eller litt olje.

Kok eggene i 10 minutter til de er hardkokte.

Gni brosmen inn med litt olje og krydre med salt og pepper. Bak i en ildfast form i ca. 12 minutter.

Smelt smør, kutt de hardkokte eggene i terninger og bland sammen. Hold eggesmøret varmt til maten skal serveres.

Varm en kjele med litt olje eller smør. Stikk hvitløksfeddet på en gaffel, tilsett spinaten og bruk gaffelen til å røre rundt i gryten til spinaten har falt helt sammen.

Tips:
Fiskefiletene er naturligvis ikke like tykke, gi de tykkeste stykkene et lite forsprang i ovnen før de tynnere stykkene blir lagt inn.

Tid: 30-40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


300 g gulrøtter – i skiver
700 g potet – skrelt
½ purre – tynne skiver
smør*

200 g spinat – vasket
1 fedd hvitløk*
olje eller smør*

1 pk Brosme
salt og pepper*
ekstra jomfru olivenolje*

100 g smør*
2 stk egg – hardkokte/ternet

*Fra kjøkkenskapet

Denne oppskriften er glutenfri, erstatt smør for en melkefri oppskrift.