Kok poteter i lettsaltet vann til de er ferdige, ca. 20 min 

Legg posen med kjøttet under rennende varmt vann i vasken slik at kraften smelter og blir flytende.

Vask og kutt grønnsakene som beskrevet. 

Stek løk i en stor kjele på middels varme med litt smør til det tar farge. Tilsett sukker og stek videre et minutt eller to. Strø over mel og la det surre videre mens du rører til det er gyllent. 

Klipp av et hjørne på posen med kjøtt og klem ut kraften i et desiliter mål.  Tilsett vann i slik at du får totalt 8 dl væske. 

Tilsett væsken i gryten og kok opp.

Tilsett resten av grønnsakene i gryten og la det koke til grønnsakene er møre. Rør jevnlig slik at gryta ikke brenner seg. 

Del kjøttet i biter og tilsett i gryta. La det hele koke i 5 minutter og smak til med salt, pepper eventuelt litt eddik.

Server gryta med de kokte potetene.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


700 g potet

1 pk oksekjaker
2 løk, i grove biter
400 g gulrot, ternet
250 g pastinakk, ternet
½ purre, skivet
3 ss smør K
3 ss mel K
1 ts sukker K
½-1 ss eddik K

salt & pepper K


K = Fra kjøkkenskapet 


For glutenfri oppskrift, bruk glutenfritt mel.