Legg posen med oksekjaker under rennende varmt vann i springen til kraften har smeltet. Klipp hull på posen og hell kraften over i et målebeger. Riv eller kutt kjøttet i biter. 

Varm en vid gryte med litt olje og stek løk, squash og paprika til det har fått farge. Tilsett hvitløk, chili, begeret med krydder og la det frese 1 minutt. Tilsett deretter kraften, 1 dl vann, kjøttet og tomatpassata. La gryten koke i 10 minutter, smak til med salt og pepper. 

Lag couscous etter anvisning på pakken. Tilsett gjerne en buljongterning i kokevannet for ekstra smak. Smak til den ferdige couscousen med salt, pepper, litt olivenolje og eventuelt sitronsaft. 

Server gryten med braiserte oksekjaker med couscous og hakket persille.

 

Tid: 40  minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk braiserte oksekjaker i kraft,
1 løk, ternet
1 squash, grovt ternet
1 paprika, grovt ternet
1 beger krydder
2 fedd hvitløk, finhakket
½ chili, finhakket
1 glass tomatpassata
1 dl vann
½ bunt persille, hakket

1 pk couscous 
sitronsaftK (kan sløyfes)

olivenoljeK
salt & pepperK


* = fra kjøkkenskapet