Kok 1 del hirse i 2 deler vann og litt salt til alt vannet er kokt inn.

Legg pakken med oksekjaker under rennende varmt vann slik at kraften i posen smelter. Åpne pakken og hell kraften over i et desilitermål. Rens bort eventuelle sener og fett fra kjakene mens du river kjøttet i mindre biter.

Varm en vid kjele eller en wokpanne med litt rapsolje. Fres løk, gulrot, squash, paprika, fennikel og de hvite bitene av pak choien et par minutter. Tilsett oksekjakene og stek videre til grønnsakene er blanke og kjøttet er varmt.

Tilsett de grønne bladene på pak choien, chili, ingefær og hvitløk. La det surre et par minutter videre.

Tilsett kraften og smak til med fishsauce, saft og revet skall av sitron, salt og pepper.

Server med nykokt hirse.

Tips:
Reduser mengde hvitløk, chili og ingefær for en mildere rett, eller sløyf det hele.

Tid: 30-40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


2 dl hirse
salt*

2 ss kaldpresset rapsolje*
1 stk rødløk (i båter)
200 g gulrot (i skiver)
½ stk gul squash (i halvbåter)
1 stk gul paprika (i grove biter)
1 stk pak choi (i biter)
½ stk fennikel (i båter)
1 pk braisert oksekjake (i biter)
ca. 3 cm Ingefær (finhakket)
2 fedd hvitløk (finhakket)
½ stk chili (finhakket, uten frø)
½ stk sitron  (saft og revet skall)
3 ss fishsauce*
salt og pepper*

*fra kjøkkenskapet