Varm ovnen til 230°C.

Kok quinoa etter anvisning på pakken og skyll i kaldt vann for å avkjøle når det er ferdig.  

Skrell og kutt søtpotet i staver, vend i litt olje og strø over litt salt. Spre godt på et bakebrett og stek i ovnen i ca. 25 minutter til de er møre og litt brent i kantene.

Burger
Stek sjalottløk, stangselleri og hvitløk sammen med paprikapulver og spisskummen i litt olje til det er blankt.  

Med stavmikser eller kjøkkenmaskin; Kjør kidneybønner, egg sammen med de stekte grønnsakene. Vi liker at deigen er litt chunky, men du bestemmer selv hvor fint du kjører deigen. Vend tilslutt inn kokt quinoa, mel, salt og pepper. 

Varm en stor stekepanne med litt olje og øs opp 4 liker store burgere. Stek i ca. 3 minutter på hver side til de er gylne. Legg i en ildfast form og la de steke ferdig i ca 5 minutter i ovnen. 

Dressing
Rør sammen yoghurt, honning og sennep. Tilsett litt salt og godt med nykvernet pepper.

Del burgerbrødene i to og varm et par minutter i ovnen.

Legg på salat, skivet tomat, agurk, løk og topp med burger og dressing.

Server med ovnsbakt søtpotet.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


600 g søtpotet
4 hamburgerbrød

Burger
1 pk quinoa, kokt
2 sjalottløk, finhakket
1 stilk stangselleri, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ts spisskummen K
1 ts paprikapulver K
1 boks kidneybønner, skylt
1 egg
30 g kikertsmel K

Dressing 
½ beger yoghurt
1 ss honning K
1 ts dijon sennep K

Salat 
½ agurk, i staver
½ løk, skivet
2 tomat, i skiver
½ pk ruccola

stekeolje K 
salt & pepper K


K = Fra kjøkkenskapet