Kok opp en kjele, godt med vann og en buljongterning. Kok middagsperlene i ca. 20 minutter.

Kutt bacon i små terninger og stek i en panne til det er gyllent og sprøtt.

Legg ½ blomkålhode til side og del i buketter. Resten av blomkålen renses og grovhakkes. Finhakk løk.

Varm en stor kjele med litt smør. Fres løk og de grove blomkål bitene i ca. 3 minutter. Tilsett buljongterning, vann, melk og kok opp. La det koke til blomkålen er mør. Skru ned varmen og kjør suppen glatt med en stavmikser.

Tilsett blomkålbukettene i suppen og la de trekke til de er møre.

Sil av vannet på middagsperlene.

Smak til suppen med litt malt muskatnøtt, salt og pepper.

Legg en god skje middagsperler i hver suppeskål og øs opp suppen. Server suppen toppet med sprøstekt bacon.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


3 dl middagsperler
1 buljongterning*

150 g bacon fra Haugen gardsmat

2 ss smør*
½ løk
2 blomkål
1 buljongterning*
4 dl vann
7 dl melk
1 ts muskatnøtt*
Salt og pepper*

For glutenfri oppskrift erstatt middagsperler med quinoa