1. Rens blomkålen for blader og nederste del av stilken. Del et halvt blomkålhode til små buketter og legg til side. Resten grovhakkes.
     
  2. Varm ovnen til 200°C.
    Varm en stor kjele med litt smør eller olje. Stek den grovhakkede blomkålen og løk til løken er blank. Tilsett vann, buljongterning, melk og la det koke til blomkålen er mør.

    Mens suppen koker:
     
  3. Varm en stekepanne med litt olje. Stek blomkålbukettene du la til side gylne og møre. Tilsett sukkerertene og rør rundt. Fordel de stekte grønnsakene i suppeskåler og topp med biter av røkelaks.
     
  4. Stek brødet i ovnen i 5-8 minutter.
     
  5. Når suppen er klar, kjør den glatt med en stavmikser og smak til med salt og pepper. Øs opp suppe i sup- peskålene med garnityr og server med nystekt brød.

 

Tid: 30 min


2 blomkål, buketter & grovhakket
1⁄2 løk, finhakket
4 dl vann
1 terning kylling-/grønnsaksbuljong*
7 dl melk

1⁄2 pk sukkererter
1 pk røkt laks, strimlet/biter
1 hirsebrød
salt & pepper*


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes


For glutenfri oppskrift, sløyf brødet