I dag står kjøttproduksjonen for 18 % av verdens utslipp av klimagasser. Det er mer en verdens samlede transportnæring. Å kutte i eget kjøttforbruk er noe av det mest effektive vi som enkeltmennesker kan gjøre for å bidra i klimakampen, ifølge lederen for FNs klimapanel (IPCC), Rajendra Pachauri. Med det ønsker vi å inspirere til nye spennende oppskrifter enten til deg som er vegetarianer, eller bare for deg som ønsker å spise litt mindre kjøtt i hverdagen.

Av én blomkål får du ca. 2 steker. Du kan jo alltids steke blomkålbukettene også, men det blir ikke like stilig. Vi pleier heller å spare på bukettene og bruke det til middagen dagen etter. Det finnes mange gode blåmuggoster der ute, så velg den du liker best. Vi anbefaler Hitra blå fra Hitra Gårdsmat eller Blåmandag fra Den blinde ku.


Slik gjør du:

Skjær ut to skiver ut fra kjernen/stilken til blomkålen slik at du får to fine, flate steker. Stek skivene i litt olje på høy varme til de er godt brunet på begge sider. Her snakker vi nesten svarte slik at vi får den deilige stekte smaken.

Om skivene er tykke, stek de ferdige i ovnen i ca. 10 minutter på 180°c. De skal være deilige og myke.  

Anrett på tallerken, smuldre god blåmuggost på stekene og finriv limeskall over.

Server med ditt beste tilbehør og vips så har du et kjøttfritt biffmåltid!

Tid: 20-30 min
Antall porsjoner 1-2


Blomkål
Blåmuggost
Revet limeskall