1. Varm ovnen til 220°C.

  2. Ha ternet potet, søtpotet og chorizo i en ildfast form. Vend inn olje, salt, pepper og tørket timian/oregano. Stek i ovnen i ca. 20 minutter til det er mørt og nesten litt brent i kantene.

  3. Varm en stor kjele med litt olje. Stek finkuttet blomkål og løk til løken er blank. Tilsett vann, melk og eventuelt en buljongterning. Tilsett røde linser når suppen koker, og kok til linsene er møre, 10-15 minutter.

  4. Kjør suppen glatt med en stavmikser og smak til med salt og pepper. Synes du suppen er litt for tykk kan du spe med litt mer vann eller melk.

  5. Legg litt ovnsbakt potet og chorizo i hver suppeskål og øs over suppen.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


300 g potet, ternet
250 g søtpotet, ternet
1 pk chorizo, skivet/ternet
tørket timian/oregano*
2 hoder blomkål, finkuttet
1 løk, finkuttet
2 dl melk*
8 dl vann
1 terning grønnsak-/kyllingbuljong**
2 dl linser
olje til steking*
salt og pepper*

 

 

 

*fra kjøkkenskapet
**kan sløyfes