Skogen bugner nå med blåbær. Ta med deg en bærplukker, litt kaffe og en god nistepakke og begi deg ut på tur. Blåbær egner seg dessuten veldig godt til frysing så det er bare å plukke til begeret renner over, fylle frysen og ha selvplukkede blåbær gjennom hele vinteren.

Men hvorfor skal de deilige bærene alltid ende opp som fyll på en pannekake eller vaffel? La oss prøve noe helt annet. La oss går bort fra den søte desserten og heller lage en blåbærvinaigrette!

Slik gjør du:

Mos halvparten av bærene og vend sammen med olje, eddik og sukker til sukkeret er helt oppløst. Vend så forsiktig i de hele bærene. Det var det hele. Anrett dressingen på salaten og nyt maten!

Salaten:

Bruk det du har! I kjøleskapet hos oss på Grünerløkka fant vi litt grønne blader, ovnsbakte rotgrønnsaker og cottage cheese fra Rørosmeieriet. Mer komplisert enn det behøver det ikke være. Håper det smaker!

Tid: 5 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel


200 g skogsblåbær
2 ss ekstra jomfru olivenolje
1 ss eplesidereddik
2 ts sukker eller honning.