1. Sett ovnene på 180°C
     
  2. Kok potetterninger i vann til de er møre. Sil av vannet, tilsett smør og mos til en potetpuré. Spe med melk til ønsket konsistens og smak til med salt og pepper.
     
  3. Legg brokkoli i en kjele, dekk med vann og kok opp. Du kan regne 10 minutter fra grønnsakene går i kjelen til de er ferdig.
     
  4. Gni laksen inn med olje, salt og pepper. Legg fisken i en ildfast form eller oppå grønnsakene når det er 10 minutter igjen av steketiden. Fisken skal flake seg og ha en kjernetemperatur på 48-50°C.
     
  5. Ha finhakket sjalottløk i en skål med soyasaus. Smelt smør i en liten kjele og la det småkoke til det er brunet og har får en nøtteaktig lukt. Hell det brunede smøret i skålen (Pass på at bunnfallet i kjelen ikke blir med).
     
  6. Server laksen med potetpuré, dampede grønnsaker og soyasmør.

Tid: 30-40 minutter


800 g potet, terninger
3 ss smør*
melk*
1 pk laks
1 brokkoli, buketter
300 g gulrot, skivet
1 ss soyasaus*
1 sjalottløk, finhakket
50 g smør*
salt og pepper*
stekeolje*