1. Varm ovnen til 220°C.

  2. Legg potetbåter i en ildfast form, vend inn litt olje, salt, pepper, tørket oregano eller timian og bak i ovnen i ca. 30 minutter til de er sprø og gylne. Pass på å kutte potetene i tynne nok båter slik at de blir ferdig i tide.

  3. Kutt salat, tomat og agurk og legg på et serveringsfat.

  4. Bruk en skarp kniv til å skjære rett gjennom kjøttdeigpakken, del i 4 like biter, fjern så plastikken og klapp flate til 4 like burgere. Krydre burgerne skikkelig på begge sider med salt og pepper.

  5. Varm en panne på høy varme med litt olje og stek burger- ne ca. 4 minutter på hver side, eller velg selv hvor rå/ gjennomstekt du liker burgeren. Har du et steketermometer er burgeren rosa i kjernen ved 65°C.

  6. Smak til yoghurten med salt, pepper og 1-2 ss ketchup.

  7. Server hamburgerne med potetbåter, skivet agurk og tomat, salat og rosa dressing.

Middagstips

Ønsker du å løfte dressingen til nye høyder? Tilsett i tillegg litt lake fra sylteagurk og finhakket dill.

Har du osterester i kjøleskapet? Ja, da vet du best om du liker hamburger eller osteburger best.

Tid: 30-40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk kjøttdeig
1 pk hamburgerbrød

700 g potet

1⁄2 salat, kuttet
1⁄2 agurk, skivet
2 tomater, skivet

1⁄2 beger Rørosyoghurt
ketchup*

salt og pepper*
olje til steking*


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes


Likte du kjøttdeigen som fulgte med i kassen til denne oppskriften? Prøv vårt taco sett!

 

 

 

 

*Fra kjøkkenskapet