1. Kok opp en kjele med godt saltet vann til pastaen.

  2. Kutt grønnsakene som beskrevet

  3. Varm en stekepanne med litt olje. Stek kjøttdeigen til den er godt brunet

  4. Tilsett gulrot, stangseller, løk, hvitløk, oregano og laurbærblad

  5. La det surre til løken er blank.

  6. Tilsett tomatpassata og la sausen småkoke i 20 minutter.

  7. Når det er ca. 10 minutter igjen på sausen, kok pasta etter anvisning på pakken.

  8. Dryss litt god olivenolje over sausen og server med pasta og revet parmesan.

Middagstips

Har du rester av rødvin etter helgen? Frys det ned, så har du alltid matvin for hånden. I en bolognese gjør det seg spesielt godt, så tilsett litt vin når kjøttet er stekt og la det koke nesten helt inn før du tilsetter tomatpassata.

 

 

Tid: 10-20 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk kjøttdeig
2 gulrøtter, ternet
2 stilker stangselleri, ternet
1 løk, ternet
2 fedd hvitløk, finhakket eller revet
1 ss tørket oregano*
2 laurbærblad*
1 glass tomatpassata

400 g pasta

1 bit parmesan, revet
stekeolje*
olivenolje*
salt & pepper*


*fra kjøkkenskapet
**kan sløyfes


For glutenfri oppskrift, bruk glutenfri pasta.