1. Varm ovnen til 200°C.
     
  2. Rens blomkålen for blader og nederste del av stilken. Kutt ca. 1⁄2 blomkål til små buketter og legg til side. Resten grovhakkes.
     
  3. Varm en stor kjele med litt smør eller olje. Stek den grovhakkede blomkålen med løk i ca. 3 minutter til løken er blank. Tilsett vann, buljong, melk og la det koke til blomkålen er mør.

    Mens suppen koker:
     
  4. Varm en stekepanne med litt olje. Stek ternet bacon til det er sprøtt og gyllent.
     
  5. Server blomkålsuppen med nystekt brød og topp med sprøstekt bacon.

Middagstips

Har du rester av pasta, byggperler, quinoa eller lignende i kjøkkenskapet? Tryll det bort i suppen!

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


2 blomkål, buketter & grovhakket
1⁄2 løk, finhakket
4 dl vann
7 dl melk
1 terning kylling-/grønnsaksbuljong*

1 pk røkt svinekam, ternet
1 hirsebrød
smør eller olje til steking*
salt og pepper*