Varm ovnen til 220°C.

Del avbergine i 1 cm tykke skiver. Dryss over litt salt, olivenolje og la de stå på benken i 5 minutter. 

Kutt poteter i jevne biter. Kok i saltet vann i 5 minutter, sil av vannet og legg de i en ildfast form sammen med smør eller olje. Bak i ovnen til de får farge, ca. 15-20 minutter.

Bland sammen dressing av yoghurt, persille og honning, smak til med salt og pepper.

Grill auberginen i grillpanne, eller stek de i en stekepanne til de har fått en fin stekeskorpe.

Legg den grillede auberginen på et stekebrett med skivet tomat og toppet med ost. Bak i ovnen i ca. 5 minutter til osten er smeltet

Legg burgerbrød på et rist og varm de i ovnen.

Legg salat på bunnen av burgerbrødet, legg på aubergine og tomat, rødløk og topp med yoghurtdressing. 

Legg på burgerbrød lokket og server sammen med poteter og det som er igjen av dressingen ved siden av.

Tid: 25 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


2 aubergine, skivet
2 ss olivenoljeK

700 g potet, skrelt og i biter
1 ss smørK 

½ beger Rørosyoghurt
½ potte persille, finhakket
1 ts honningK

3 tomat, skivet
1 bit Fosheim ost, revet
4 burgerbrød
1 rødløk, skivet
1 salat, vasket og strimlet

salt og pepperK


K = Fra kjøkkenskapet