Kutt auberginen i terninger og dryss over litt olivenolje og salt. La det stå mens du kutter resten av grønnsakene som beskrevet. 

Bland sammen paprika, tomat og rødløk til en salat. Smak til med saften av ½ lime, salt og pepper. 

Varm en vid gryte med litt olje på høy varme. Stek løk og aubergine til det begynner å ta farge. Tilsett hvitløk og la det frese 1 minutt. Tilsett tacokrydder, vann og linser – la det koke litt inn i 2–3 minutter. 

Varm tortillalefsene etter anvisning på pakken – eller i en tørr stekepanne. 

Server tortillalefsene med aubergine- & linsetacofyllet, grønnsakssalaten, limebåter, tacosaus og hakket koriander. 


Middagstips 

Aubergine er en perfekt til vegetarretter. Den trekker til seg væske, smak og blir kremet i konsistensen. Salt den gjerne litt, slik som vi gjør i oppskriften her, før du tilsetter den i retten. Det vil gjøre den myk og at den lettere trekker til seg smak. Saltet vil også fjerne litt av auberginens naturlige bitterhet.

Tid: 35 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


2 aubergine, ternet
½  løk, ternet
1 fedd hvitløk, finhakket
1 beger tacokrydder
1 boks linser, silt/skylt
1 dl vann

2 pk tortillalefser 

1 paprika, ternet
2 tomat, ternet
1/2 rødløk, ternet

1 beger tacosaus
½ beger Rørosrømme

1 lime
1 potte koriander
salt & pepper K


K = fra kjøkkenskapet