Sett på en kjele med saltet vann til pasta og en til å koke
grønnkålen.

Lag aubergineboller
Varm en stor panne med litt olje og stek aubergine til den er gyllen. Tilsett hvitløk og fres 1–2 minutter. 

I en kjøkkenmaskin eller med en stavmikser; 
Kjør ingrediensene til auberginebollene sammen til en deig. Vend inn brødkrumme og smak til med salt og pepper. 

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Lag pesto
La grønnkålen fosskoke i 1 minutt og sil av vannet. Kjør ingrediensene til pestoen med en kjøkkenmaskin eller stavmikser til en grov pesto. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. 

Stek auberginebollene
Varm en stor panne med litt smør eller olje. Form farsen til kuler (bordtennisballer) og stek til de er gylne. 

Sil av vannet på pastaen og bland sammen med pesto og cherrytomater.

 Server pastaen toppet med aubergineboller. 

Tid: 30–35  minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


aubergineboller
1 aubergine, ternet
1 boks kikerter, silt/skylt
1 fedd hvitløk, hakket
1 eggK
1 pk brødkrum
revet skall av ½ sitron
1 ts oreganoK

Grønnkålpesto
1 pk grønnkål
1 fedd hvitløk
½ sitron, saften
1 dl olivenoljeK
½ Grana padano, revet

1 pk cherrytomat, delt i to
400 g pasta

salt & pepperK
olje til stekingK


K = fra kjøkkenskapet