Varm ovnen til 150°C.

Kok opp en kjele, rikelig med vann som kan stå klar til ertene.

Kutt alle grønnsaker. Husk å spar en halv appelsin som du skal bruke saften av. Forsøk å skjær bort alt det hvite og plukk ut steinene på resten av appelsinene - det hvite smaker bittert.

Varm en liten kjele med litt olje. Sauter løk på middels varme til den er blank. Tilsett fennikel og ingefær, og la det steke til det er mykt. Klem i saften av den halve appelsinen, tilsett appelsinbitene og rør rundt. Fjern gryten fra varmen og smak til med litt soyasaus.

Smør en ildfast form med litt olje. Legg i fisken og krydre med salt og pepper. Bak i ovnen i ca. 10 minutter til fisken flaker seg.

Tilsett ertene i det kokende vannet og skru av varmen på platen. La ertene trekke til de er varme. Sil av vannet og ha ertene tilbake i kjelen. Tilsett en god klatt smør og kjør med en stavmikser til en grov puré. Smak til med salt og pepper. Spe med litt fløte/melk om du ønsker en tynnere konsistens.

Vask salat og vend inn med appelsinblandingen rett før servering.

Server den bakte torsken med grønn ertepuré og frisk appelsin- og fennikelsalat.

Tips:

Sløyf ingefæren for en mildere smak.

Tid: 30-40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 fennikel (finsnittet)
½ løk (finsnittet)
1 liten bit ingefær (revet/finhakket)
600 g appelsin (saften av ½, resten i grove biter)
soyasaus*
½-1 stk salat (vasket og revet)

1 pose erter
2 ss smør*
salt og pepper*
litt fløte eller melk*

1 pk torsk
olje*
salt og pepper*

Denne oppskriften er glutenfri