Sett ovnen på 160°C.

Kok potetterningene møre. Pass på å ikke bruke salt i vannet, da vil stappen få en limete konsistens.

Bak fisken i ovnen i 15-20 minutter til den flaker seg eller har en kjernetemperatur på 52°C.

Stek løk i en panne med litt olje til den er mør. Tilsett fennikel, ingefær og appelsinbiter. La det surre til det er lunt. Smak til med salt, pepper og soyasaus.

Kok opp en kjele med saltet vann og kok aspargesbønner i ca. 5 minutter til de så vidt er møre. Sil av vannet.

Sil av vannet på potetene, tilsett smør og mos til en stappe. Spe med melk til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

Ta fisken ut av ovnen og server med potetpuré, appelsin- og fennikelsalat og aspargesbønner.

 

 

Middagstips

Appelsinen kan også serveres for seg selv ved siden av dersom barna liker smakene mer hver for seg. Det beste redskapet på kjøkkenet vårt er mandolinjernet. Mandolinen gjør det superenkelt å kutte syltynne skiver fennikel – og andre grønnsaker.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk steinbitfilét

700 g potet
2 ss smør*
melk*

1 løk, tynne skiver
1 fennikel, supertynne skiver
1 appelsin, renset, i små biter
1 liten bit ingefær* (kan sløyfes)
1 ss soyasaus* (kan sløyfes)

150 g aspargesbønner

Salt og pepper*
Olje til steking*

 

 

 

 

*Fra kjøkkenskapet