Sett ovnen på 180°C.

Legg andeconfit i en ildfast form. Bak i ovnen i ca. 15 min til den er gjennomvarm.

Kok potet sammen med hvitløksfedd til det er mørt.

Ha rødkål i en gryte sammen med eplejuice, kanelstang og stjerneanis. La det småkoke under lokk i 10-15 minutter. Rør i gryten med jevne mellomrom. Når rødkålen er mør, tilsett smør, balsami- co og smak til med salt.

Kok opp eplecidereddik, sennep og sukker. Tilsett pære og løk, re- duser varmen og la det småkoke i ca. 10 minutter eller til pærene er møre.

Hell av vannet på potetene og la det dampe av seg i kjelen. Tilsett smør og mos til en puré. Spe med melk til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

Server andeconfit på en seng av rødkål med potetpuré og pære- chutney.


 

 

Middagstips

Vil du flotte deg litt ekstra kan du tilberede rødkålen på samme måte som vi gjør i vår res- taurant: Kok rødkålen mør. Løft rødkålen ut og la den renne av seg. Tilsett balsamico og smør, og kok væsken inn til den er redusert til ca. halvparten. Vend kålen inn i sausen og server.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


2 pk andeconfit

400 g potet, skrelt og ternet
4 fedd hvitløk, skrelt
2 ss smør
melk*

1⁄2 dl eplecidereddik*
1 ss grov sennep*
1 ss sukker*
2 pærer, ternet
1 løk, finstrimlet

1 rødkål, finstrimlet
2 dl eplejuice*
2 stk stjerneanis
1 stk kanelstang
1 ss smør*
2 ss balsamicoeddik*

salt*
 

 

 

 

*Fra kjøkkenskapet