1. Kok opp en stor kjele med godt saltet vann til pastaen.
     
  2. Kutt den spekede svinekjaken i terninger eller skiver.
     
  3. Varm en vid kjele med litt olje og stek svinekjaken til den er gyllen. Tilsett løk og stek til den er blank. Tilsett hvitløk og la den steke i ca. 1 minutt innen du tilsetter chiliflak og lar det frese noen sekunder.
     
  4. Tilsett tomatpassata i kjelen og la sausen småkoke mens du koker pasta etter anvisning på pakken.
     
  5. Smak til sausen med salt, pepper og juster deg frem med den tørkede chilien til du finner den styrken som passer deg, vi liker at den varmer godt på leppene.
     
  6. Sil av vannet på pastaen, bland med tomatsausen og server. Riv over masse ost, grovhakket bladpersille og noen dråper god olivenolje ved servering.

Middagstips

Vent med å tilsette chili til etter du har tilsatt tomatpassataen og del sausen i to. Lag en del med chili for de voksne og en del uten chili for de små.
 

Tid: 30-40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk ris

1 løk, grovhakket
1 tomat, grovhakket
2 hvitløksfedd
1⁄2 potte koriander, grovhakket
1 liten bit (15 g) ingefær

1 boks indisk krydder
1⁄2 beger Rørosyoghurt
1 boks kokosmelk
1 pk sei
1⁄2 lime, saften
salt & pepper*
sukker*


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes